Regulamin konkursu kulinarnego
- Hieronim Dąbrowski
Regulamin konkursu kulinarnego.
-
Organizatorzy i uczestnicy.
Nauczyciele j. francuskiego z I LO im. KEN w Sanoku pod patronatem Stowarzyszenia Nauczycieli Języka Francuskiego Prof-Europe
Konkurs skierowany jest do uczniów, którzy uczą się j. francuskiego oraz uczniów z Francji.
-
Temat i formy prezentacji.
Przygotowany przepis na sałatkę (podzielony na 10 poleceń) odczytują Francuzi wg kolejności wylosowanych numerków, kierując polecenia do swoich kolegów z Polski.
-
Cele konkursu.
• promowanie nauki j. francuskiego
• zachęcanie uczących się do kreatywnosci i współpracy miedzynarodowej
• ukazanie, że francuski może być nauczany poprzez zabawę
• motywowanie do nauki poprzez dowartościowanie kompetencji uczących się
-
Miejsce i czas.
Konkurs będzie miał miejsce w I LO w Sanoku w s. nr 21 16 maja 2013 od 11.35 do 12.20
Udział należy zgłosić najpóźniej do godz.8.50 w dniu 16 maja 2013. Liczba miejsc jest ograniczona.
Kolejność wykonywania poleceń będzie ustalona poprzez losowanie.
-
Jury i nagrody
Jury złożone z nauczycieli j. francuskiego i nauczycielki z Francji zdecyduje o przyznaniu nagrody na podstawie kryteriów przedstawionych w punkie 6. Nagrody otrzyma para : uczeń polski, który bezbłędnie wykonał polecenie i opisał wykonaną czynność oraz Francuz, który czytał polecenie z przepisu i ewentualnie upraszczał je.
-
Kryteria ewaluacji
Liczba punktów ujemnych ( od wyjściowych 10) |
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
Całość |
Rozumienie |
|
|
|
|
|
|
|
Poprawność i płynność wypowiedzi |
|
|
|
|
|
|
|