Login

I Liceum Ogólnokształcące im. Komisji Edukacji Narodowej w Sanoku

Witamy wszystkich na stronie!

Witamy wszystkich bardzo serdecznie na stronie internetowej I LO im. Komisji Edukacji Narodowej w Sanoku, szkoły o bogatej tradycji i ciekawej historii! Czytaj więcej...

Wirtualny spacer

Wejdź tutaj i pospaceruj po wirtualnych korytarzach naszej szkoły!

Polub nas na Facebooku!

Zapraszamy wszystkich do kliknięcia Lubię To! na stronie naszego liceum na portalu społecznościowym Facebook.

Sprawdź aktualny plan lekcji!

Już jest opublikowany na stronie nowy plan lekcji na obecny rok szkolny!

Najlepsze liceum w Sanoku wg Ogólnopolskiego Rankingu Perspektyw w latach:

1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020

Regulamin konkursu kulinarnego

Regulamin konkursu kulinarnego.

  1. Organizatorzy i uczestnicy.

Nauczyciele j. francuskiego z I LO im. KEN w Sanoku pod patronatem Stowarzyszenia Nauczycieli Języka Francuskiego Prof-Europe

Konkurs skierowany jest do uczniów, którzy uczą się j. francuskiego oraz uczniów z Francji.

 

  1. Temat i formy prezentacji.

 

Przygotowany przepis na sałatkę (podzielony na 10 poleceń) odczytują Francuzi wg kolejności wylosowanych numerków, kierując polecenia do swoich kolegów z Polski.

  1. Cele konkursu.

promowanie nauki j. francuskiego

zachęcanie uczących się do kreatywnosci i współpracy miedzynarodowej

ukazanie, że francuski może być nauczany poprzez zabawę

motywowanie do nauki poprzez dowartościowanie kompetencji uczących się

 

  1. Miejsce i czas.

Konkurs będzie miał miejsce w I LO w Sanoku w s. nr 21 16 maja 2013 od 11.35 do 12.20

Udział należy zgłosić najpóźniej do godz.8.50 w dniu 16 maja 2013. Liczba miejsc jest ograniczona.

Kolejność wykonywania poleceń będzie ustalona poprzez losowanie.

 

  1. Jury i nagrody

Jury złożone z nauczycieli j. francuskiego i nauczycielki z Francji zdecyduje o przyznaniu nagrody na podstawie kryteriów przedstawionych w punkie 6. Nagrody otrzyma para : uczeń polski, który bezbłędnie wykonał polecenie i opisał wykonaną czynność oraz Francuz, który czytał polecenie z przepisu i ewentualnie upraszczał je.

  1. Kryteria ewaluacji 

Liczba punktów ujemnych

( od wyjściowych 10)

0

1

2

3

4

5

Całość

Rozumienie

 

 

 

 

 

 

 

Poprawność i płynność wypowiedzi